Paprikás lepény

| Paprikás lepény receptek
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikás lepény
Adag: 1 lepényforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
1 csipet
3 evőkanál víz
8 dkg hideg vaj
18 dkg liszt
A töltelékhez:
2 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
másfél dl tej
2 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a hideg vajat és annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Belekeverjük az apróra vágott olajbogyót is.

2. A tésztát lisztezett deszkán összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy 20 cm-es lepényformát. Alját villával megszurkáljuk és 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A paprikákat hosszában kettévágjuk, magházukat kiemeljük. A vágási felülettel lefelé kiolajozott sütőlemezre helyezzük. Az olívaolajat zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a paprikákra kenjük (1. kép). Előmelegített, 200 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük, amíg a héja feketedni nem kezd. Langyosra hűlve lehúzzuk a héját, majd vékonyan felszeleteljük (2. kép). A paprikacsíkokat a tésztára halmozzuk és beborítjuk a karikára vágott mozzarella sajttal.

4. A tojást felverjük és belekeverjük a tejbe. Sóval, borssal ízesítjük és a zöldségekre öntjük (3. kép). Előmelegített, 200 °C-os sütőben 20-25 percig sütjük. Hidegen, melegen egyaránt jó.

Paprikás lepény Paprikás lepény Paprikás lepény
Paprikás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1705 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Paprikás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
ételfotó