Padlizsán citromos-kapris-olívás öntettel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Padlizsán citromos-kapris-olívás öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db kimagozott zöld olívabogyó
2 evőkanál kapribogyó
1 db citrom leve és reszelt héja
1 nagyobb padlizsán
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt vágjuk 2,5 cm-es kockákra.

2. Az olívaolajat öntsük egy nagyobb serpenyőbe, és gyakran kevergetve pirítsuk a padlizsánt addig, amíg aranybarnára sül és jól átpuhul. Konyhai papírtörlő segítségével itassuk le róla a felesleges nedvességet, majd sózzuk meg.

3. Az öntethez keverjük össze a citrom levét és reszelt héját sóval és borssal.

4. Majd rakjuk bele a leöblített kapribogyót, az olívát és a petrezselymet.

5. A padlizsánkockákat helyezzük egy nagy tálalótálba, öntsük le az öntettel és alaposan forgassuk össze. Langyosan tálaljuk.

A citrom nagyon jól kiemeli a zöldségek ízét, míg a kapri pikáns aromát kölcsönöz nekik.
Ez az étel akkor a legfinomabb, ha előző nap készítjük el, mivel így az ízek jól összeérnek. A hűtőszekrényben lefedve 4 napig eltartható. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből.
Padlizsán citromos-kapris-olívás öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1500 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Padlizsán citromos-kapris-olívás öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
könyvek