Édeskömény és narancs balzsamos öntettel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édeskömény és narancs balzsamos öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db narancs
11 és fél dkg rukkola
Az öntethez:
1 evőkanál balzsamecet
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Zöldséghámozóval szeljünk le a narancs héjából egy széles csíkot, ügyelve arra, hogy a fehér részét ne vágjuk hozzá, majd vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. Dobjuk pár percre forró vízbe, majd szárítsuk meg. Tisztítsuk meg a narancsokat, vágjuk fel vékony karikákra, magjait pedig szedjük ki.

2. Mossuk meg az édesköménygumót, vágjuk félbe, és hosszanti irányban leheletnyi vékonyra szeleteljük fel. Ezt a műveletet olyan robotgéppel is végezhetjük, amihez tartozik szeletelőkorong.

3. A narancs- és édesköményszeleteket egy nagyobb lapos tálban keverjük össze, majd tegyük köré a rukkolaleveleket.

4. Az öntethez keverjük össze az olajat, az ecetet, a fokhagymát, a sót és a borsot, öntsük a salátára, alaposan forgassuk össze és néhány percet hagyjuk állni. Szórjuk rá az olívabogyót és a narancshéjcsíkokat.

Az édesköménygumót alaposan meg kell tisztítani, mert a külső levelek fásak lehetnek.
Ha nem szereted a fokhagymát, hagyd ki az öntetből.
Édeskömény és narancs balzsamos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Édeskömény és narancs balzsamos öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
lexikon