Csirkés, kéksajtos, diós saláta



Elkészítés:
1. A csirkehús készítéséhez öntsünk a vizet egy közepes serpenyőbe. Forraljuk fel, tegyük bele a fűszerkeveréket, a sót és a lebőrözött húst.
2. Pároljuk puhára 10-15 perc alatt, majd hagyjuk a főzőlében állni 15 percet. Csepegtessük le, és tegyük félre, hogy teljesen kihűljön.
3. Vágjuk fel a csirkehúst 1 cm-es darabokra.
4. Locsoljuk meg a körtét a citromlével.
5. Keverjük össze a húscsíkokat, a diót, a körtét, a kéksajtot és a spenótleveleket egy salátástálban.
6. Az öntethez keverjük ki az olajat a citromlével és a fokhagymával, és sóval, borssal ízesítsük.
7. Osszuk szét a salátát 4 tányérra, locsoljuk meg mindegyiket az öntettel, és tálaljuk.