Sajtos-burgonyás kenyér

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos-burgonyás kenyér
Adag: 1 cipó
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg főtt, passzírozott burgonya
12 dkg edami sajt
vagy
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál őrölt mustármag
1 teáskanál
1 evőkanál olaj
2 dl víz
22 dkg liszt

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy sütőlemezt. A lisztet, a sót, a mustármagot és a sütőport tálba szitáljuk.

2. A reszelt sajtból 2 evőkanálnyit félreteszünk. A többit a burgonyával a lisztkeverékhez adjuk és jól összegyúrjuk.

3. Hozzáöntjük a vizet, az olajat és a meglehetősen folyós keveréket lágy tésztává dolgozzuk.

4. A tésztát belisztezett deszkára tesszük, és kb. 20 cm átmérőjű cipóvá formáljuk. A cipót az előkészített sütőlemezre tesszük. A tetejét kereszt formában bevágjuk, és a félretett sajttal beszórjuk.

5. Az így előkészített cipót 220 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

6. A kész kenyeret rácson hagyjuk kihűlni, és lehetőleg frissen tálaljuk.

Instant burgonyaport is használhatunk hozzá.
A 2. lépésben 5 dkg aprított sonkát is adhatunk keverékhez.
Sajtos-burgonyás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1518 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Sajtos-burgonyás kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
szótár