Saláta szárított gyümölcsből
Gyümölcsös ételek | Vegyes aszaltgyümölcsös saláta receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Tegyük az aszalt sárgabarackot, a szilvát, a mazsolát, az őszibarackot és a citromhéjat a citrom levével egy nagy üveg- vagy kerámiatálba. Öntsük fel annyi meleg vízzel, ami elfedi. Takarjuk le a tálat egy fóliával és hagyjuk állni egy éjszakán át. A száraz gyümölcsök így megpuhulnak.
2. Szűrjük a lét, amelyben a gyümölcsök áztak, egy serpenyőbe, a gyümölcsöket pedig hagyjuk a tálban, és adjuk hozzájuk a citromhéjat.
3. Készítsünk szirupot a léből úgy, hogy felforraljuk, majd alacsony tűz fölött 5 percig párologtatjuk.
4. Öntsük a szirupot a gyümölcsökre, szórjuk meg a mandulával, és tálaljuk.