Guiness-muscovado karamell bonbon

| Karamell bonbon receptek
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Guiness-muscovado karamell bonbon
Adag: 1 adag (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csokiburokhoz:
igény szerint porított kakaóvaj
igény szerint céklapor
A ganache-hez:
igény szerint Guinness sör
dkg vaj
2 dkg habtejszín
A karamellhez:
1 csapott kávéskanál
5 dkg vaj
2 dkg habtejszín
1 dkg akácméz
vagy
igény szerint Guinness sör

Elkészítés:

1. A karamellel kezdem: a (min. 30%-os, állati) habtejszínt elkeverem a Guiness-szel és meglangyosítom. A glükózszirupot a cukor felével elkezdem melegíteni. Amikor már kezd karamellizálódni, hozzáöntöm a cukor másik felét is, és borostyán színűre karamellizálom az egészet. A karamellhez hozzáadom a muscovado cukrot is, és addig kevergetem, amíg el nem olvad.

2. A tűzről levéve, állandó kevergetés mellett hozzáöntöm a Guinness-szes tejszínt, a tűzhelyre időnként visszatéve addig kevergetem, amíg teljesen egynemű nem lesz. A sót is hozzáadom, 50 fokosra hűtöm, és a vajat is belekeverem.

3. A Guinness-ganache elkészítésével folytatom: a habtejszínt megmelegítem, felolvasztom benne a muscovado cukrot. Langyosra hűtöm, majd belekeverem a Guinness-t is. Az étcsokit megolvasztom, majd több lépésben hozzákeverem a Guinness-tejszín keveréket, végül a vajat is hozzáadom.

4. A csokiburok díszítéséhez a fehér csokit megolvasztom és temperálom, a céklaporral egyneműre keverem, majd a rózsaszínű csokiból vékony csíkokat csurgatok a polikarbonát formába.

5. Amíg a rózsaszín minta a hűtőben szilárdul, az étcsokit is temperálom, és elkészítem a csokihüvelyeket. 5 percre a hűtőbe teszem, hogy megdermedjen.

6. Nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom a muscovado karamellt majd a Guinness-ganache-t is, helyet hagyva a lezárásnak, majd még 15 percre visszateszem a hűtőbe.

Az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat. 30 perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.

A sör és az étcsoki keserűsége nagyon jól illik egymáshoz, amit még külön kiemel a muscovado cukor melanszos ízvilága, a sós karamella rétegről már nem is beszélve..
A porított kakaóvaj mennyisége 1%-nyi. A porított kakaóvajat az Ázsia Bt.-ben lehet beszerezni, a temperáláshoz szükséges alapanyag. Otthoni körülmények között háromféle temperálási módszer létezik, a márványlapos temperálás, a beoltó módszer, vagy a porított kakaóvaj használata – ez utóbbi a legegyszerűbb változat, viszont venni kell hozzá porított kakaóvajat, ami egyébként nagyon sokáig elég, mert 100 g csokihoz 1 g-ot (1%) kell adagolni. Nagyobb mennyiségben a csokoládéhoz keverve (10-15%) a csokiburok vékonyítására is lehet használni.
Guiness-muscovado karamell bonbon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1699 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Guiness-muscovado karamell bonbon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
twitter