Pácolt marha bambuszrüggyel és héjas zöldborsóval



Elkészítés:
1. A húst éles késsel vékony csíkokra vágjuk.
2. Üvegtálba tesszük a szójaszósszal, ketchuppal, citromlével, az őrölt korianderrel és a zúzott fokhagymával együtt (1. kép). Letakarva, hűvös helyen 60 percig pácoljuk, hogy az ízek jól átjárják.
3. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a húst és 7-8 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).
4. Hozzáadjuk a héjas, zsenge cukorborsót és a lecsöpögtetett bambuszrügyet (3. kép). További 5 percig kevergetve pirítjuk.
5. Meglocsoljuk a szezámolajjal és jól összekeverjük.
6. A pácolt marhát előmelegített tálba halmozzuk és forrón tálaljuk. Legalább 60 percig pácoljuk a húst, hogy az ízek jól átjárják.Ha van rá lehetőség 120-180 perces pácolási idő az ideális.
![]() |
![]() |
![]() |