Pácolt marha bambuszrüggyel és héjas zöldborsóval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pácolt marha bambuszrüggyel és héjas zöldborsóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg héjas cukorborsó
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt koriander
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál ketchup
3 evőkanál sötét szójaszósz
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A húst éles késsel vékony csíkokra vágjuk.

2. Üvegtálba tesszük a szójaszósszal, ketchuppal, citromlével, az őrölt korianderrel és a zúzott fokhagymával együtt (1. kép). Letakarva, hűvös helyen 60 percig pácoljuk, hogy az ízek jól átjárják.

3. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a húst és 7-8 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).

4. Hozzáadjuk a héjas, zsenge cukorborsót és a lecsöpögtetett bambuszrügyet (3. kép). További 5 percig kevergetve pirítjuk.

5. Meglocsoljuk a szezámolajjal és jól összekeverjük.

6. A pácolt marhát előmelegített tálba halmozzuk és forrón tálaljuk. Legalább 60 percig pácoljuk a húst, hogy az ízek jól átjárják.Ha van rá lehetőség 120-180 perces pácolási idő az ideális.

Pácolt marha bambuszrüggyel és héjas zöldborsóval Pácolt marha bambuszrüggyel és héjas zöldborsóval Pácolt marha bambuszrüggyel és héjas zöldborsóval
Pácolt marha bambuszrüggyel és héjas zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Pácolt marha bambuszrüggyel és héjas zöldborsóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
most van szezonja