Szalonnás burgonya

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vékonyra szeletelt füstölt szalonna
100 dkg burgonya
5 evőkanál olaj
½ teáskanál köménymag
4 nagyobb káposztalevél
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint csípős pirospaprika
ízlés szerint édesnemes pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk és sós vízben csaknem puhára főzzük.

2. A káposztaleveleket a forrásban lévő sós vízben blansírozzuk, hideg vízzel leöblítjük és lecsurgatjuk.

3. A burgonyáról leöntjük a vizet, meghámozzuk és nyársra tűzhető egyenlő darabokra vágjuk. Megsózzuk, köménnyel, a kétfajta fűszerpaprikával és borssal ízesítjük.

4. A káposztát kis darabokra vágjuk. A burgonyát és a káposztát felváltva nyársra fűzzük, majd ezt a szalonnaszeletekkel begöngyöljük.

5. A szalonnás burgonyát még egyszer ízesítjük és bekenjük az olajjal.

6. Faszenes grillsütőn többször megforgatva szűk 10 perc alatt ropogósra grillezzük.

A szalonnás burgonya hagymadarabokkal és cukkiniszeletekkel is kombinálható. Ehhez sült kolbász, mustár, friss kenyér és hideg sör tálalható.
Szalonnás burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1706 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Szalonnás burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
szólj hozzá, értékelj