Grillezett húspogácsa

| Grillezett húspogácsa receptek
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grillezett húspogácsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
60 dkg apróra vágott sertéshús
5 evőkanál olaj
1 db tojás
½ teáskanál frissen őrölt zsálya
1 dl tejszín
1 evőkanál vaj
½ csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hashártyát egy tálba fektetjük, leöntjük hideg vízzel, és 60 percig állni hagyjuk.

2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet a száráról letépdessük, megmossuk, lecsorgatjuk és összevagdaljuk.

3. A vajat felforrósítjuk. A hagyma-fokhagyma keveréket a habzó forró vajba szórjuk és üvegesre pároljuk.

4. Belerakjuk a petrezselymet, ráöntjük a tejszínt, majd a serpenyőt félrehúzzuk.

5. A vagdalt húst a serpenyő tartalmával és a tojással puha masszává gyúrjuk. A hashártyát kiszedjük a vízből, óvatosan kiterítjük és 12 részre vágjuk.

6. Kis húsgombócokat formálunk, a hártyába begöngyöljük és kissé összelapítjuk. A húspogácsákat olajjal bekenjük, és grilltálcára fektetjük. Forró grillrostélyon többször megforgatva 20 percig sütjük.

Grillezett húspogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2417 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Grillezett húspogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
recepttár