Fehér fondü rokfortkrémmel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehér fondü rokfortkrémmel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kicsontozott csirkehús
20 dkg szeletelt pulykacomb
1 üveg articsókaszív
1 szál zellerszár
80 dkg burgonya
vagy
100 dkg zsír
ízlés szerint
A krémhez:
1 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál olívaolaj
1 dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát meghámozzuk és gömbkiszúróval kis golyókat vágunk ki belőle. A burgonyagolyókat sós vízben félpuhára főzzük. Szitán lecsöpögtetjük.

2. A különböző húsokat vékony, könnyen nyársra tűzhető szeletekre vágjuk és külön-külön tányérokra fektetjük.

3. A metélőzellert és az édesköményt megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. Az articsókaszíveket félbe-, a nagyobbakat négyfelé vágjuk.

4. A sütőzsírt (vagy az alaplét) a tűzhelyen a fondütálban felhevítjük, majd a felmelegített tűzhelyre állítjuk.

5. A forró zsírban, vagy alaplében mindenki saját maga süti (vagy főzi) meg a kis tálkákban tálalt szeletelt húst és zöldséget.

6. A rokfortmártáshoz a tejszínt óvatosan felmelegítjük. A sajtot villával összetörjük és a tejszínhez keverjük. Az így nyert krémet olívaolajjal, ecettel, némi sóval és borssal ízesítjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk a sült hús és zöldség mártogatásához.

A fondüzsír alaplével helyettesíthető. Ez esetben finom, könnyű ételt kapunk.
Fehér fondü rokfortkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Fehér fondü rokfortkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
van itthon