Fehér fondü rokfortkrémmel



Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozzuk és gömbkiszúróval kis golyókat vágunk ki belőle. A burgonyagolyókat sós vízben félpuhára főzzük. Szitán lecsöpögtetjük.
2. A különböző húsokat vékony, könnyen nyársra tűzhető szeletekre vágjuk és külön-külön tányérokra fektetjük.
3. A metélőzellert és az édesköményt megtisztítjuk és kis darabokra vágjuk. Az articsókaszíveket félbe-, a nagyobbakat négyfelé vágjuk.
4. A sütőzsírt (vagy az alaplét) a tűzhelyen a fondütálban felhevítjük, majd a felmelegített tűzhelyre állítjuk.
5. A forró zsírban, vagy alaplében mindenki saját maga süti (vagy főzi) meg a kis tálkákban tálalt szeletelt húst és zöldséget.
6. A rokfortmártáshoz a tejszínt óvatosan felmelegítjük. A sajtot villával összetörjük és a tejszínhez keverjük. Az így nyert krémet olívaolajjal, ecettel, némi sóval és borssal ízesítjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk a sült hús és zöldség mártogatásához.