Német lencseegytál

Linseneintopf

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Német lencseegytál
Eszközök: kés, lábas, tűzhely, vágódeszka
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szál füstölt borsos kolbász
22 és fél dkg füstölt szalonna
37 és fél dkg lencse
1 szál lestyán
¾ csokor petrezselyem
22 és fél dkg burgonya
db zellergumó
másfél szál póréhagyma
másfél fej vöröshagyma
másfél szál sárgarépa
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint
ízlés szerint ecet
ízlés szerint paradicsompüré

Elkészítés:

1. A lencsét megmossuk, bő vízzel felöntjük, beletesszük a szalonnát, a paradicsompürét és a húsalaplevet, az egészet 60 percig főzzük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A lencse mellé tesszük, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

3. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk, a borsos kolbászt felszeleteljük.

4. A szalonnát kivesszük a lencséből, ha kissé kihűlt, ehető falatkákra vágjuk.

5. Mindent - zöldfűszer, kolbász, szalonna - a lencséhez teszünk, és az egészet felforraljuk. Ecettel, sóval és borssal ízesítjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Német lencseegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2276 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Német lencseegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook