Német lencseegytál

Linseneintopf

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Német lencseegytál
Eszközök: kés, lábas, tűzhely, vágódeszka
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál füstölt borsos kolbász
7 és fél dkg füstölt szalonna
12 és fél dkg lencse
1 szál lestyán
¼ csokor petrezselyem
7 és fél dkg burgonya
½ szál póréhagyma
½ fej vöröshagyma
½ szál sárgarépa
1 és ¼ dl marhahús-alaplé
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint
ízlés szerint ecet
ízlés szerint paradicsompüré

Elkészítés:

1. A lencsét megmossuk, bő vízzel felöntjük, beletesszük a szalonnát, a paradicsompürét és a húsalaplevet, az egészet 60 percig főzzük.

2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A lencse mellé tesszük, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

3. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk, a borsos kolbászt felszeleteljük.

4. A szalonnát kivesszük a lencséből, ha kissé kihűlt, ehető falatkákra vágjuk.

5. Mindent - zöldfűszer, kolbász, szalonna - a lencséhez teszünk, és az egészet felforraljuk. Ecettel, sóval és borssal ízesítjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Német lencseegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2281 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Német lencseegytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek