Tolnai halászlé bográcsban

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tolnai halászlé bográcsban
Eszközök: bogrács, bográcsláb, kés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150-180 dkg-os, konyhakész ponty
5 db konyhakész törpeharcsa
2 tenyérnyi konyhakész kárász
1 diónyi Piros arany
2 gerezd fokhagyma
3 púpozott evőkanál fűszerpaprika
ízlés szerint gulyáskrém
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A vöröshagymát egészen apróra összevágjuk vagy zöldségvágóval pépesre turmixoljuk.

2. Először a kárászt és a törpeharcsákat tesszük fel, hagymát, fokhagymát, sót, Piros aranyat teszünk bele, és felöntjük kb. 2,5 liter hideg vízzel. (Ha előre kifőzzük a halászlétésztát, akkor kb. 1 liter hideg vizet öntsünk a halra, majd a tésztalével egészítsük ki.)

3. Forráskor beletesszük a pirospaprikát, és közepes tűzön 25-30 percig forraljuk. Kóstolgatással beállítjuk a sósságát.

4. A bográcsot a tűzről levéve, lyukacsos kanállal kiszedjük a halhúst (ezeket már lehet is csemegézni). A 2,5-3 cm-es szeletekre vágott pontyot, fejet, farkat a hallébe tesszük, majd további 30 percig közepes tűzön forraljuk.

5. Kb. 15 perc elteltével beleöntjük a vörösbort, ételízesítővel, gulyáskrémmel ízesítjük, kóstolgatva sózzuk-borsozzuk. (Inkább érezzük egy kicsit sósabbnak, mert ha halászlétésztával tálaljuk, akkor az valamelyest elvesz a sósságából.)

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Tolnai halászlé bográcsban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4465 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
Tolnai halászlé bográcsban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
lexikon