Zöldséges rácsos

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldséges rácsos
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg készen vásárolt leveles tészta
1 db tojás
A töltelékhez:
7 dkg zöldspárga
1 szál póréhagyma
4 dkg vaj
¾ dl tej
2 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott paprikát, a felszeletelt gombát és a nagyobb darabokra vágott zöldspárgát. További 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

2. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk. Felöntjük a levessel, a tejjel és a fehérborral. Felforraljuk és állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A leveles tészta felét lisztezett deszkán 42 x 15 cm-es téglalappá nyújtjuk.

4. A másik felét széltében 2 cm-rel nagyobbra nyújtjuk. A kisebb lapot sütőpapírral kibélelt sütőlemezre fektetjük.

5. Ráhalmozzuk a tölteléket (1. kép) és elsimítjuk úgy, hogy körben kb. 2 cm-es rész üresen maradjon.

6. A nagyobb tésztát ferdén bevagdossuk úgy, hogy körben a tészta kb. 3 cm-es részen egyben maradjon (2. kép).

7. Ráhelyezzük a töltelékre, a tésztaszéleket felvert tojással megkenjük, majd jól összenyomjuk (3. kép). A tészta tetejét is megkenjük tojással.

8. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 30-35 percig sütjük, amíg felemelkedik. Azonnal fogyasztjuk.

Zöldséges rácsos Zöldséges rácsos Zöldséges rácsos
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Zöldséges rácsos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1140 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Zöldséges rácsos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
szólj hozzá, értékelj