Boros marha bambuszrüggyel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Boros marha bambuszrüggyel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg konzerv bambuszrügy
35 dkg bélszín
2 evőkanál olaj
1 fej lilahagyma
15 dkg kesudió
2 szál sárgarépa
½ fej kínai kel
1 db cukkini
A mártáshoz:
3 evőkanál félszáraz fehérbor
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál kukoricaliszt
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A húst éles késsel vékony csíkokra vágjuk.

2. Wokban olajat forrósítunk. Beletesszük a bélszínt és a felszeletelt hagymát. 4-5 percig kevergetve pirítjuk (1. kép).

3. A cukkinit ferdén felszeleteljük (2. kép).

4. A wokba tesszük a csíkokra vágott piros húsú paprikát, a karikára vágott sárgarépát és a cukkinit (3. kép). 5 percig kevergetve pirítjuk.

5. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kínai kelt, a szójababcsírát és a lecsöpögtetett bambuszrügyet. 2-3 percig főzzük.

6. Megszórjuk a kesudióval.

7. A mártáshoz tálban összekeverjük a fehérbort a szójaszósszal, a kukoricaliszttel, a paradicsompürével és a zúzott fokhagymával. Őrölt gyömbérrel ízesítjük és a wokba öntjük. Jól összekeverjük, majd 2-3 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

8. A boros marhát előmelegített tálba halmozzuk és forrón tálaljuk.

Boros marha bambuszrüggyel Boros marha bambuszrüggyel Boros marha bambuszrüggyel
Boros marha bambuszrüggyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1505 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Boros marha bambuszrüggyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
recept beküldése