Pestós, zöldbabos tészta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pestós, zöldbabos tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg pesto szósz
17 és fél dkg összevágott zöldbab
35 dkg rövid száraztészta
17 és fél dkg vékonyra szeletelt salátaburgonya
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Egy fazékban sós vizet forralunk. Beleszórjuk a (lehetőleg csavart) tésztát, újra felforraljuk a vizet, és 5 percig főzzük.

2. Hozzáadjuk a zöldbabot, a burgonyát, és további 7-7 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

3. A tésztás keveréket leszűrjük, lecsöpögtetjük. Visszarakjuk a fazékba, és összekeverjük a pestóval. Megszórjuk frissen reszelt parmezánnal, azonnal tálaljuk.

Pesto

Pesto
5 dkg friss, összetépkedett bazsalikomlevél
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2.5 dkg fenyőmag
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1-2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
kevés citromlé

1. A bazsalikomleveleket, a fokhagymát, a fenyőmagot 2 evőkanál olívaolajjal robotgépben pépesítjük (1. kép).

2. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék olajat (2. kép), sózzuk, borsozzuk.

3. Belekeverjük a reszelt parmezánt és a citromlevet (3. kép), ha ez utóbbit is használjuk (elmaradhat). Hűtőszekrényben letakarva 3 napig eláll, ha a tetejére kevés olívaolajat öntünk.

Változatok:

Korianderpesto - Friss bazsalikom helyett friss koriandert is használhatunk, kimagozott és finomra vágott chilivel és fokhagymával. A sajtot ebben az esetben el is hagyhatjuk.

Rukkolapesto - A bazsalikomlevelet friss rukkolával is helyettesíthetjük, ilyenkor adjunk hozzá 1 evőkanál friss petrezselymet.

Paradicsompesto - A bazsalikom felét helyettesíthetjük 5 dkg napon szárított paradicsommal. Az olajat öntsük le róla, és turmixoljuk össze.

Pestós, zöldbabos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1417 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Pestós, zöldbabos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
vegetáriánus ételek