Rozmaringos focaccia

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rozmaringos focaccia
Eszközök: kés, keverőtál, sütő, tepsi
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kenyérliszt
2 evőkanál olívaolaj
2 és fél dkg friss élesztő
3 és fél dl langyos víz
1 teáskanál
A tetejére:
1 szál apróra vágott rozmaring
ízlés szerint durva szemcséjű
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos vízbe, keverjük el benne az olajat is, majd adjuk hozzá a sóval elkevert liszthez.

2. A simára gyúrt tésztát hagyjuk a duplájára kelni.

3. Olajozzunk ki egy közepes tepsit, egyengessük el benne a megkelt tésztát, kenjük meg a tetejét olajjal, szórjuk meg a sóval és a felaprított rozmaringlevéllel.

4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, addig hagyjuk még kelni a focacciát, végül süssük 20-25 percig.

Próbáljuk ki más ízesítéssel is, például aszalt paradicsommal, olívabogyóval, chilivel, kakukkfűvel, a sor végtelen...

A focaccia önmagában is finom, de némi rozmaringgal ízesítve különösen az, és egyszerű elkészíteni.
Rozmaringos focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1252 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Rozmaringos focaccia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
szólj hozzá, értékelj