Pancettás, póréhagymás tortellini

| , Hagymás-szalonnás tortellini receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pancettás, póréhagymás tortellini
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg tortellini
25 dkg pancetta
1 csipet sáfrány
12 és fél dkg kockára vágott füstölt sajt
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
7 és fél dkg tisztított, összevagdalt pisztácia
1 ¾ dl zsíros tejszín
1 dl száraz vermut
9 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne hirtelen a próhéhagyma vékonyan szeletelt fehér részét 1 percig, majd öntsük rá a vermutot és hagyjuk párologni még 1 percig.

2. Vegyük lejjebb a lángot és pároljuk 10 percig, míg a póréhagyma teljesen puha nem lesz.

3. Süssük hirtelen a pancettát egy másik serpenyőben közepes tűz fölött 1 percig. Adjuk hozzá a tejszínt és pároljuk 3-4 percig.

4. Adjuk hozzá a leforrázott pisztáciát és a puha póréhagymát, majd keverjük össze jól. Adjuk hozzá a póréhagyma összevagdalt zöldjét, és sóval, borssal ízesítsük.

5. Főzzük meg a tortellinit (lehetőleg húsos töltelékest válasszunk) sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (azaz roppanósra). Szűrjük le és tegyük a szószhoz.

6. Szórjuk rá a parmezánt és a sáfrányt, és alacsony tűz fölött finoman keverjük össze. Keverjük hozzá a füstölt sajtot, szórjuk meg még egyszer borssal, és melegen tálaljuk.

A póréhagyma gazdag A-, C- és K-vitaminban, illetve növény rostokban. A fokhagymával és a hagymával azonos családba tartozik, és sok azonos tulajdonsággal rendelkeznek, ilyen például a szívműködés serkentése.

Tortellini

Tortellini
15 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkemell
45 dkg tészta
1 csipet zöldfűszer
1 db tojás
30 dkg főtt spenót
6 dkg sonka
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál finomra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez::
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
A mártáshoz::
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
15 dkg szeletelt csiperkegomba
3 dl tejszín

1. Egy fazékban sós vizet forralunk. Beletesszük a csirkehúst, és 10 percig főzzük. Kissé kihűtjük, majd a sonkával, a spenóttal és a hagymával együtt robotgépbe tesszük, és finom péppé őröljük (1. kép). Belekeverjük a parmezánt, a fűszerkeveréket és a felvert tojást.

2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle.

3. Mindegyik kör közepére egy teáskanál tölteléket teszünk. A darabokat félbehajtjuk, és a széleket jól lenyomjuk (2. kép), majd egyenként a mutatóujjunk köré tekerjük, a végeket pedig összenyomjuk. Hajó formájúra görbítjük (3. kép).

4. Egy fazékban sós vizet forralunk, adagonként beletesszük a tortellinit, s miután újra felforr, 10 percig főzzük Leszűrjük, és tálalóedénybe tesszük.

5. A mártáshoz a tejszínt a fokhagymával felforraljuk, és 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a gombát és a sajt felét, fűszerezzük, majd takarékon 2-3 percig forraljuk. A mártást a tésztára öntjük, megszórjuk a maradék parmezánnal, díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Pancettás, póréhagymás tortellini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1738 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Pancettás, póréhagymás tortellini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
recepttár