Francia-kenyér csemege



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180°C). A kenyeret kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Minden szeletet megkenünk vajjal.
2. Egy kb. 25 cm átmérőjű, legalább 4 cm mély, kerek tűzálló tálban elrendezzük a kenyérszeleteket vajas felükkel felfelé. Töltsék ki teljesen az edényt, ha szükséges, kissé átfedhetik egymást (1. kép).
3. Az egyik kenyérvéget a tál közepére tesszük. (A másikra nincs szükség.)
4. Egy közepes méretű tálban villával vagy kézi habverővel alaposan összekeverjük a tejszínt, a cukrot, a tojásokat és a citromhéjat.
5. A keveréket óvatosan a kenyérszeletekre öntjük (2. kép).
6. Villával kissé belenyomkodjuk a kenyeret a keverékbe (3. kép).
7. Tűpróbáig sütjük - a közepébe szúrt kés hegyére nem ragadhat rá a massza (45-50 perc). Ekkor kivesszük a sütőből, és megkenjük a cukorsziruppal, ettől szép fényt kap a süteményünk.
![]() |
![]() |
![]() |