Francia-kenyér csemege

| Tejszínben sült kenyér receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Francia-kenyér csemege
Adag: 1 sütőtál (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl tejszín
1 db bagett
1 db citrom reszelt héja
4 db tojás
6 dkg vaj
A kenéshez:
igény szerint cukorszirup

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180°C). A kenyeret kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Minden szeletet megkenünk vajjal.

2. Egy kb. 25 cm átmérőjű, legalább 4 cm mély, kerek tűzálló tálban elrendezzük a kenyérszeleteket vajas felükkel felfelé. Töltsék ki teljesen az edényt, ha szükséges, kissé átfedhetik egymást (1. kép).

3. Az egyik kenyérvéget a tál közepére tesszük. (A másikra nincs szükség.)

4. Egy közepes méretű tálban villával vagy kézi habverővel alaposan összekeverjük a tejszínt, a cukrot, a tojásokat és a citromhéjat.

5. A keveréket óvatosan a kenyérszeletekre öntjük (2. kép).

6. Villával kissé belenyomkodjuk a kenyeret a keverékbe (3. kép).

7. Tűpróbáig sütjük - a közepébe szúrt kés hegyére nem ragadhat rá a massza (45-50 perc). Ekkor kivesszük a sütőből, és megkenjük a cukorsziruppal, ettől szép fényt kap a süteményünk.

Francia-kenyér csemege Francia-kenyér csemege Francia-kenyér csemege
Tálalhatjuk melegen vagy hidegen, esetleg tejszínhabbal.
Francia-kenyér csemege
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1313 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Francia-kenyér csemege
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
facebook