Tőkehallal töltött paprika

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tőkehallal töltött paprika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg füstölt tőkehal
1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
5 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 nagyobb tojás
4 evőkanál tej
8 dkg zsemlemorzsa
10 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
igény szerint liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halat 24 órára hideg vízbe áztatjuk, közben többször cseréljük rajta a vizet.

2. A paprikát sütőtepsibe tesszük, és 250 fokos sütőben, középső sínen 10-15 percig pirítjuk, majd kivesszük, és nedves konyharuhával letakarva 5 percig pihentetjük. Lehúzzuk a héját, és úgy távolítjuk el a magházat, hogy maga a paprika egyben maradjon.

3. A halat friss vízben 10 percig főzzük, majd a főzővízben hagyjuk kihűlni. Szitára téve lecsepegtetjük, bőrét lehúzzuk, szálkáit kiszedjük, húsát szétszedjük.

4. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk, serpenyőben 4 evőkanálnyi olajjal közepes hőnél üvegesre pároljuk. Beletesszük a halat, a zsemlemorzsát és a tejet, sóval-borssal ízesítjük, 1 percig pároljuk, aztán hagyjuk kihűlni.

5. Egy tojást elhabarunk, 3 evőkanál aprított petrezselyemmel a halvagdalékhoz adjuk, majd megtöltjük vele a paprikákat. a másik tojást is elhabarjuk, a töltött paprikákat először lisztbe, majd tojásba forgatjuk.

6. Öt evőkanál olajat közepes hőnél felforrósítunk, és mindkét oldalukon aranybarnára sütjük benne a paprikákat. A kisült paprikát melegen tartjuk.

7. Egy evőkanál olajat kis edényben felforrósítunk, levével együtt beletesszük a konzervparadicsomot és finom péppé nyomkodjuk szét. 5 percig erősen főzzük, sóval, fűszerpaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a maradék petrezselymet, és a töltött paprikához tálaljuk. Friss fehér kenyeret kínálunk hozzá.

Tőkehallal töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1636 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Tőkehallal töltött paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
most van szezonja