Tőkehallal töltött paprika



Elkészítés:
1. A halat 24 órára hideg vízbe áztatjuk, közben többször cseréljük rajta a vizet.
2. A paprikát sütőtepsibe tesszük, és 250 fokos sütőben, középső sínen 10-15 percig pirítjuk, majd kivesszük, és nedves konyharuhával letakarva 5 percig pihentetjük. Lehúzzuk a héját, és úgy távolítjuk el a magházat, hogy maga a paprika egyben maradjon.
3. A halat friss vízben 10 percig főzzük, majd a főzővízben hagyjuk kihűlni. Szitára téve lecsepegtetjük, bőrét lehúzzuk, szálkáit kiszedjük, húsát szétszedjük.
4. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és felaprítjuk, serpenyőben 4 evőkanálnyi olajjal közepes hőnél üvegesre pároljuk. Beletesszük a halat, a zsemlemorzsát és a tejet, sóval-borssal ízesítjük, 1 percig pároljuk, aztán hagyjuk kihűlni.
5. Egy tojást elhabarunk, 3 evőkanál aprított petrezselyemmel a halvagdalékhoz adjuk, majd megtöltjük vele a paprikákat. a másik tojást is elhabarjuk, a töltött paprikákat először lisztbe, majd tojásba forgatjuk.
6. Öt evőkanál olajat közepes hőnél felforrósítunk, és mindkét oldalukon aranybarnára sütjük benne a paprikákat. A kisült paprikát melegen tartjuk.
7. Egy evőkanál olajat kis edényben felforrósítunk, levével együtt beletesszük a konzervparadicsomot és finom péppé nyomkodjuk szét. 5 percig erősen főzzük, sóval, fűszerpaprikával ízesítjük. Hozzáadjuk a maradék petrezselymet, és a töltött paprikához tálaljuk. Friss fehér kenyeret kínálunk hozzá.