Mogyorós patkó

Meitschibei

| Mogyorós sütemény receptek
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyorós patkó
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg langyos, olvasztott vaj
másfél dl tej
1 dkg élesztő
1 csipet
30 dkg finomliszt
A kenéshez:
1 evőkanál tej
1 db tojás
A töltelékhez:
30 dkg darált mogyoró
½ dl víz
2 dkg langyos, olvasztott vaj
½ teáskanál fahéj
15 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet, a sót és kristálycukrot összekeverjük, a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a tejben feloldott élesztőt és a felolvasztott vajat.

2. Tésztává gyúrjuk, majd lefedve, szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.

3. A tészta pihentetése alatt a töltelék hozzávalót összekeverjük. (Ízlés szerint gazdagíthatjuk reszelt citrushéjjal is.)

4. A megkelt tésztát 2 mm vastagra sodorjuk, majd 10-12 db 10 X 25 cm-es darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket, úgy, hogy a széleinél 1 cm-t szabadon hagyunk.

5. Az üresen hagyott széleket megkenjük tojásfehérjével, majd a téglalapokat feltekerjük és patkóvá formázzuk.

6. A patkókat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd a tejjel elkevert tojássárgájával megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Mogyorós patkó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1235 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Mogyorós patkó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
most van szezonja