Lazacos ravioli citrommal és kaporral

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lazacos ravioli citrommal és kaporral
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál kapor
12 és fél dkg füstölt lazac
40 dkg ravioli
1 teáskanál olaj
3 evőkanál kukoricaliszt
másfél evőkanál tejszín
A szószhoz:
½ db citrom leve
1 ¾ dl fehérbor
1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Készítsük el a raviolit a csomagoláson írt utasítások szerint. Vágjuk fel 10 centiméteres négyzetekre.

2. A töltelék elkészítéséhez tegyük a lazacot, egy evőkanál tojásfehérjét, a tejszínt és a durvára aprított kaprot egy robotgépbe és turmixoljuk krémessé.

3. Szórjuk meg a munkalapunkat a kukoricaliszttel és tegyük rá a négyzetlapokat négyes sorokban. Minden második lap széleit kenjük be a maradék tojásfehérjével.

4. Tegyünk egy teáskanálnyi lazackrémet mindegyik olyan tészta közepébe, amit nem kentünk meg, majd borogassuk ezekre a megkent szélűeket. Ujjainkkal nyomjuk össze a két lapot a töltelék körül.

5. Félig töltsünk egy nagy edényt vízzel és tegyünk bele egy kis olajat. Forraljuk fel és 2-3 perc alatt főzzük meg benne a tésztát.

6. A szósz készítéséhez olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben és tegyük bele a lisztet. Főzzük egy percig. Adjuk hozzá a bort és keverjük ki simára. Adjuk hozzá a tejszínt és a citromlét is. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a tüzet, amíg a szósz kicsit besűrűsödik.

7. Tegyük a raviolit egy nagy, előmelegített tálba ás kanalazzuk rá a szószt.

Ez a fűszeres, aromás töltött ravioli remek előétel egy elegáns vacsorapartihoz. Szolgáljunk mellé jól lehűtött, gyümölcsös, száraz fehérbort.

Frissen gyúrt tészta

Frissen gyúrt tészta
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olívaolaj
2 db kissé felvert tojás
1 csipet

1. A tésztához keverőtálba szitáljuk a lisztet. beletesszük a sót, a tojást meg az olajat, és robotgéppel addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll.

2. Kissé belisztezett felületen simára gyúrjuk.

3. Letakarva legalább fél órát pihentetjük, majd az adott recept szerint dolgozunk tovább.

Lazacos ravioli citrommal és kaporral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2780 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Lazacos ravioli citrommal és kaporral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
most van szezonja