Drezdai gyümölcskenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Drezdai gyümölcskenyér
Adag: 1 tepsi (2 rúd)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg durvára vágott mandula
1 db citrom reszelt héja
50 dkg mazsola
1 kiskanál
100 dkg finomliszt
37 és fél dkg margarin
2 és fél dl tej
1 evőkanál kristálycukor
5 dkg élesztő
A tetejére:
12 és fél dkg margarin
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Az élesztőt az 1 evőkanál cukorral cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a puha margarinnal, a liszttel, a kristálycukorral és a sóval összegyúrjuk.

2. A megkelesztett élesztőt beledolgozzuk és 60 percig kelni hagyjuk.

3. Ezután a durvára tört mandulát, a cukrozott citrom- és narancshéjat, a (lehetőelg többféle) mazsolát meg a reszelt citromhéjat hozzáadjuk, átgyúrjuk, majd duplájára kelesztjük.

4. Ebből a tésztából két rúdat formálunk, ezeket a margarinnal kikent tepsibe fektetjük, majd előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal kb. 60 percig sütjük.

5. Még melegen tetejüket a megolvasztott margarinnal megkenjük, és porcukorral bőven megszórjuk.

Drezdai gyümölcskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2055 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
Drezdai gyümölcskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Európa eszik
Európa eszik
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Ha az olvasó felüti ezt a könyvet, reményeink szerint gasztronómiai meglepetések érik! Receptgyűjteményünkben - többek között - szó esik arról, hogy a baszkok az egyedüli szakácsok a világon, akik a kiszáradt pergamentekercsből... bővebben...
lexikon