Orecchiette brokkolival és fenyőmaggal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orecchiette brokkolival és fenyőmaggal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 és fél dkg fenyőmag
50 dkg brokkoli
vagy
40 dkg orecchiette
1 adag pesto szósz
2 és fél dl tejszín

Elkészítés:

1. Főzzük az orecchiettét sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra).

2. Főzzük meg a brokkolit egy közepes edényben 5 perc alatt. Szűrjük le és tegyük jeges vízbe, hogy megállítsuk a főzés folyamatát.

3. Keverjük ki a tejszínt és a pestót egy serpenyőben alacsony tűz fölött (körülbelül 2 perc). Adjuk hozzá a brokkolit és a megpörkölt fenyőmagot, és pároljuk egy percig.

4. Szűrjük le az orecchiettét és tegyük a brokkolis serpenyőbe. Keverjük össze finoman és melegen tálaljuk.

A brokkoli remek C-vitamin- és bétakarotin-forrás. De rengeteg más, olyan növényi összetevőt tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a rák kialakulását.

Pesto

Pesto
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
4 evőkanál friss bazsalikomlevél
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt illetve az olívaolajat.

2. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.

Orecchiette brokkolival és fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1445 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Orecchiette brokkolival és fenyőmaggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
ételfotó