Orecchiette brokkolival és fenyőmaggal



Elkészítés:
1. Főzzük az orecchiettét sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra).
2. Főzzük meg a brokkolit egy közepes edényben 5 perc alatt. Szűrjük le és tegyük jeges vízbe, hogy megállítsuk a főzés folyamatát.
3. Keverjük ki a tejszínt és a pestót egy serpenyőben alacsony tűz fölött (körülbelül 2 perc). Adjuk hozzá a brokkolit és a megpörkölt fenyőmagot, és pároljuk egy percig.
4. Szűrjük le az orecchiettét és tegyük a brokkolis serpenyőbe. Keverjük össze finoman és melegen tálaljuk.
Pesto

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt illetve az olívaolajat.
2. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.