Túrógombóc édestejföllel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Túrógombóc édestejföllel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál tejföl
50 dkg áttört túró
1 evőkanál étolaj
1 csipet
3 db tojás
ízlés szerint reszelt citromhéj
igény szerint búzadara
ízlés szerint vaníliás cukor
A szóráshoz:
kevés porcukor

Elkészítés:

1. A túrót mindig törjük át, a masszát előre keverjük be, kicsit lágyra hagyva, hogy a búzadara megszívja magát (a búzadarával először csínján kell bánni, inkább legyen lágyabb a massza, és csináljunk próbafőzést). Így áll be a megfelelő állag.

2. Ami kerül bele még: tojás, vaníliás cukor, olaj, tejföl, só, reszelt citromhéj.

3. A zsemlemorzsát vajon megpirítom, majd porcukrot szitálok hozzá.

Kifőzés előtt 3-4 órát pihentessük a kikevert masszát. Lefedés nélkül főzzük ki a gombócokat.
Túrógombóc édestejföllel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrógombóc édestejföllel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
van itthon