Csőben sült cikória

Les chicons au gratin

| Csőben sült cikória receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csőben sült cikória
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet főtt sonka
10 dkg reszelt gruyere sajt
4 db cikória
5 dl tej
4 dkg liszt
1 evőkanál finomra aprított petrezselyemzöld
12 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Felolvasztunk 5 dkg vajat. A gyökér felőli végén a cikória keserű torzsáját ékszerűen kivágjuk, majd a csövet beletesszük a vajba, megszórjuk petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Kevés sós vízzel felöntjük, lefedjük, és 20 perc alatt készre pároljuk.

2. A mártáshoz 5 dkg vajat felforrósítunk, belekeverjük a lisztet, majd folyamatos kevergetés közben beleöntjük a tejet. Lefedve 5 percig főzzük.

3. Sóval, borssal, az őrölt szerecsendióval fűszerezzük, majd a reszelt sajt egyharmadát belekeverjük.

4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló edény kikenünk a maradék vajjal.

5. A cikóriát kivesszük az edényből, jól lecsöpögtetjük, és mindegyiket egy szelet sonkába göngyöljük, majd a sütőformába tesszük.

6. Leöntjük a mártással, és rászórjuk a maradék sajtot. Az előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, és azonnal tálaljuk. Burgonyapürével köríthetjük.

Csőben sült cikória
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2517 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Csőben sült cikória
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
vegetáriánus ételek