Bázeli perec

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bázeli perec
Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg vaj
3 dl tej
1 teáskanál
2 és fél dkg élesztő
40 dkg finomliszt
ízlés szerint köménymag
igény szerint malátapor

Elkészítés:

1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, majd 1-2 evőkanál liszttel elkeverjük. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

2. A maradék lisztet egy tálba szitáljuk, majd a sóval és az élesztős masszával sima tésztává dagasztjuk, közben beledolgozzuk a lágy vajat és a malátaport. Hideg helyen 60 percig pihentetjük.

3. Újból alaposan átdagasztjuk. A tésztát 12 egyforma részre osztjuk, majd mindegyikből ovális zsemlét formázunk.

4. Kézzel kilapítjuk őket, majd egy éles késsel 4 vonalat vágunk a közepébe (kettőt vízszintesen, kettő függőlegesen). A bevagdalt tésztákat a széleinél kihúzodjuk, úgy, hogy 4 lyuk képződjön a bevágások találkozásánál.

5. A felületüket megkenjük tojássárgájával és meghintjük köménymaggal.

6. Forró sütőben 15 perc alatt ropogósra sütjük a pereceket.

Bázeli perec
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
Bázeli perec
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
Eredeti receptek Svájcból - Nassoló
(Underground Kiadó, 2014)

Kedves Olvasó! Ön egy olyan szakácskönyv harmadik fejezetét tartja a kezében, amely egyaránt ízletes csemegéket kínál mind a modern, mind a több száz éves múltra visszatekintő svájci konyha ízvilágából. Az ERS - Nassoló a... bővebben...
most van szezonja