Tengeri sügér fűszerágyon

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tengeri sügér fűszerágyon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os, konyhakész tengeri sügér
1 nagyobb csokor rozmaring
vagy
1 nagyobb csokor édesköményzöld
10 dkg sózott vaj
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ánizs
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy sütőtepsit kibélelünk alufóliával, rárakjuk az édeskömény- vagy rozmaringszálakat.

2. A halat kivülről-belülről hideg vízzel leöblítjük és leitatjuk róla a nedvességet. Bedörzsöljük sóval és borssal, rátesszük a fűszerekre, és kevés olajjal bekenjük.

3. Az ánizsmagot mozsárban kicsit megtörjük, felét a hal belsejébe, felét a tetejére szórjuk.

4. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 20 percig sütjük a halat. Közben egyszer bekenjük olajjal.

5. A fokhagymát meghámozzuk és áttörjük. A vajat habzásig forrósítjuk, akkor elkeverjük benne a fokhagymát.

6. Sütés után a tepsit hőálló felületre rakjuk, ánizspálinkával (például Pastis-szal) megpermetezzük a halat meg a fűszernövényeket, majd meggyújtjuk a növények szárát. Vigyázzunk, mert hirtelen erős láng keletkezik! Kissé hagyjuk leégni, de még lángolva szolgáljuk fel. Kísérjük figyelemmel a "tűzijátékot", mert szikrák pattoghatnak ki belőle. A filékre fokhagymás vajat csepegtessünk. Köretként bagett és paradicsomból, hagymából, olívabogyóból összeállított saláta illik hozzá.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tengeri sügér fűszerágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2444 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
Tengeri sügér fűszerágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Halak és a tenger gyümölcsei ,
Halak és a tenger gyümölcsei
(Kossuth Kiadó, 2002)

Ez a könyv mindenekelőtt szakácskönyv, ezért természetszerűleg elsősorban a tengerekből, tavakból és folyókból asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásaival ismerteti meg az olvasót. Az érdeklődő azonban... bővebben...
hírlevél