Rántott garnéla ponzumártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető drága
Rántott garnéla ponzumártással
Adag: 4-6 főre (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 nagyobb garnélarák
3 db tojás
2 evőkanál kukoricaliszt
A sütéshez:
igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk, a farkát rajta hagyjuk. A garnéla hátát levágjuk, hogy pillangóformát kapjunk, majd két réteg műanyag fólia közé tesszük, és gyengéden szeletformára verjük.

2. A kukoricalisztet, a tojást és a kenyérmorzsát külön-külön tálba tesszük. Kissé felverjük a tojásokat. A garnélákat bemártjuk a kukoricalisztbe, a tojásba és a kenyérmorzsába.

3. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, 180 °C-ra felforrósítjuk, vagy megvárjuk, amíg egy kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne.

4. Egyszerre 6 garnélát sütünk, oldalanként 1-1 percig, amíg a morzsa megpirul - vigyázzunk, nehogy megégjen. Ponzumártással körítve azonnal tálaljuk.

A japán kenyérmorzsa nagyon könnyű és finom bevonatot képez az olyan ételeken, mint a tonkatsu. Kétféle kapható: finom és durva morzsa.
Ha nem tudunk ponzut szerezni, keverjünk össze szójaszószt (0.6 dl) citromlével (1 evőkanál).
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Rántott garnéla ponzumártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1516 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Rántott garnéla ponzumártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
könyvek