Tárkonyos csirke édesköménnyel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tárkonyos csirke édesköménnyel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 maréknyi összevágott, friss tárkony
4 db csirkecomb
1 evőkanál olívaolaj
½ db citrom leve
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat), légkeveréses sütő esetében 180 fokra. Az olajat felforrósítjuk egy tűzálló edényben. Hozzáadjuk a csirkecombokat, és 5 perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük. Kivesszük az edényből, melegen tartjuk.

2. A hagymát az edénybe rakjuk, 5 perc alatt megpirítjuk, belekeverjük az édesköményt, majd 5-10 perc alatt puhára főzzük.

3. A citromlevet és az alaplevet a tűzálló edénybe öntjük. Felforraljuk és gyöngyözve főzzük addig, amíg a szósz a felére nem sűrűsödik.

4. A créme fraiche-t a szószba keverjük, aztán a csirkét visszarakjuk a tűzálló edénybe. Összekeverjük, letakarjuk és még 25-30 percen át főzzük. A tárkonyt belekeverjük a szószba, a fűszerezést ellenőrizzük, végül azonnal tálaljuk.

Tárkonyos csirke édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 807 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Tárkonyos csirke édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
vegetáriánus ételek