Kacsa hoisin módra, póréval és káposztával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kacsa hoisin módra, póréval és káposztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál hoisin-szósz
1 nagyobb szál póréhagyma
4 db kacsamell
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál reszelt narancshéj

Elkészítés:

1. A wokot előmelegítjük. Beletesszük a kacsamelleket a bőrös felükkel lefelé, 5 percig sütjük (1. kép). Megfordítjuk, és a kisült zsírban a húsos oldalt is 5 percig sütjük (ha nem elég nagy a wok, két részletben kell sütni).

2. A kacsamellet kivesszük, deszkára téve felszeleteljük (2. kép).

3. Egy evőkanálnyi zsírt benne hagyunk a wokban, a többit kiöntjük.

4. A fejes káposztát és a póréhagymát vékonyan felszeleteljük (3. kép).

5. A wokba beletesszük a káposztát, a reszelt narancshéjat és a póréhagymát. 5 percig kevergetve pirítjuk.

6. A kacsát visszatesszük a wokba, meglocsoljuk a hoisinmártással.

7. 2-3 perc alatt összemelegítjük a zöldségekkel. Közben a szezámmagot ízlés szerint 1 percig kevergetve pirítjuk.

8. A kacsát előmelegített tálba halmozzuk és megszórjuk a szezámmaggal.

Kacsa hoisin módra, póréval és káposztával Kacsa hoisin módra, póréval és káposztával Kacsa hoisin módra, póréval és káposztával
Fejes káposzta helyett kelkáposztával is készíthetjük.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Kacsa hoisin módra, póréval és káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2832 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Kacsa hoisin módra, póréval és káposztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
google+