Sárgaborsó egytál

| Sárgaborsós egytál receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgaborsó egytál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sárgaborsó
½ teáskanál őrölt chilipaprika
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt római kömény
másfél dl száraz fehérbor
1 kis doboz konzervparadicsom
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
8 dkg zöldbab
1 szál póréhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
néhány levél friss bazsalikom

Elkészítés:

1. A sárgaborsót lábosba tesszük, hozzáadjuk a rizst. Felöntjük a levessel és a borral (1. kép). Fedő alatt 20 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a karikára vágott pórét, a zúzott fokhagymát, a kockára vágott paprikát, a hosszában félbevágott bébikukoricát, a zöldbabot (2. kép) és a brokkolirózsát. Sóval, borssal, római köménnyel, chilivel és garam masalával ízesítjük.

3. Felöntjük a paradicsomkonzervvel. Felforraljuk, majd a hőmérsékletet csökkentve 10-15 percig főzzük.

4. Csíkokra vágott bazsalikomlevelekkel fűszerezzük (3. kép). Amikor minden megpuhult, cseréptálba átöntjük és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Sárgaborsó egytál Sárgaborsó egytál Sárgaborsó egytál
Indiában basmati rizst használnak hozzá.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Garam masala

Garam masala
4 evőkanál koriandermag
3 evőkanál kardamonhüvely
3 rúd fahéj
2 evőkanál római kömény
1 evőkanál egész feketebors
1 teáskanál szegfűszeg
1 db frissen reszelt szerecsendió

1. Egy serpenyőbe tesszük a koriandermagot, a kardamom tokot, a rómaikömény magot, a szemes fekete borsot, a szegfűszeget és fahéjat, és közepes hőfokon keverve sütjük, míg illatozni kezd.

2. A kardamom tokokat kinyitjuk, csak a magokat tartjuk meg. A megpörkölt fűszereket robotgépbe vagy turmixgépbe tesszük egy egész frissen reszelt szerecsendióval, és porrá őröljük.

3. Vagy azonnal felhasználjuk, vagy légmentesen záródó üvegben tároljuk.

Sárgaborsó egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3002 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Sárgaborsó egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
bevásárlólista