Brokkolis orecchiette



Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a brokkoli szárát és vágjuk kockákra, a brokkoli fejét pedig szedjük rózsákra.
2. Főzzük meg a brokkolit sós, forrásban lévő vízben körülbelül 5 perc alatt. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet a tészta számára.
3. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne a fokhagymát aranybarnára 5 perc alatt. Adjuk hozzá a brokkolit és a chilit, majd sóval ízesítsük. Pároljuk alacsony tűz fölött 5 percig, azután vegyük le a tűzről.
4. Forraljuk fel a brokkolihoz használt vizet, és főzzük meg benne a tésztát al dente (roppanósra).
5. Szűrjük le és tegyük a brokkolis serpenyőbe. Melegítsük össze 1-2 perc alatt magas tűz fölött, szórjuk meg a Pecorino-val, és tálaljuk melegen.