Sárgabarackos-kukoricapelyhes lepénykék
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2 tepsi (34-36 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt.
2. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk. A vajat és a barnacukrot egy másik tálban robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük.
3. Hozzáadjuk a tojásokat, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékokat, a kissé összetört kukoricapelyhet, a finomra vágott aszalt sárgabarackot és a kókuszreszeléket. Jól elkeverjük.
4. Púpozott teáskanállal 3 cm távolságra lepényeket halmozunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre.
5. 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.