Mentás zöldborsóleves



Elkészítés:
1. A borsót kifejtettem, majd megmostam, enyhén sós vízben feltettem főni.
2. Amikor megfőtt összeturmixoltam, majd egy szűrőbe mentaleveleket tépdestem, azon keresztül szűrtem át a levest, hogy a héj részek fennmaradjanak.
3. A "növényi" főzőtejszínekért nem vagyok oda, szintén a piacon vettem házitejfölt. Bámulatos, krémes állag, ...és hát az íz (hogy őszinte legyek nem raktam bele mind a levesbe, mert bizony úgy ahogy volt kikanalaztam a pohárka aljábóll).
4. Az átszűrt levest egy minimális kukorica keményitővel sűrítettem, de tényleg csak egy fél kanállal, hiszen nem húztam fel sok vízzel a levest.
5. Sóztam, a friss tejföllel behabartam, kiforraltam. Amikor lehúztam a tűzről, még néhány levél mentát beledobtam, hogy az aromák oldódjanak.