Mentás zöldborsóleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mentás zöldborsóleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fejtett zöldborsó
igény szerint mentalevél
½ evőkanál kukoricakeményítő
3 dl tejföl
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A borsót kifejtettem, majd megmostam, enyhén sós vízben feltettem főni.

2. Amikor megfőtt összeturmixoltam, majd egy szűrőbe mentaleveleket tépdestem, azon keresztül szűrtem át a levest, hogy a héj részek fennmaradjanak.

3. A "növényi" főzőtejszínekért nem vagyok oda, szintén a piacon vettem házitejfölt. Bámulatos, krémes állag, ...és hát az íz (hogy őszinte legyek nem raktam bele mind a levesbe, mert bizony úgy ahogy volt kikanalaztam a pohárka aljábóll).

4. Az átszűrt levest egy minimális kukorica keményitővel sűrítettem, de tényleg csak egy fél kanállal, hiszen nem húztam fel sok vízzel a levest.

5. Sóztam, a friss tejföllel behabartam, kiforraltam. Amikor lehúztam a tűzről, még néhány levél mentát beledobtam, hogy az aromák oldódjanak.

Mentás zöldborsóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1525 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Mentás zöldborsóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
facebook