Almafánk

Beignets de pommes

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almafánk
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb lédús alma
3 evőkanál calvados pálinka
1 dl tej
1 csipet
1 evőkanál napraforgóolaj
2 db tojás
15 dkg liszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet egy tálba öntjük. A tojások sárgáját a sóval és a napraforgóolajjal összekeverjük, és a lisztet alaposan beledolgozzuk.

2. Apránként a tejet is hozzákeverjük.

3. A tésztamasszát letakarjuk, és 60 percig pihentetjük.

4. A zamatos almát meghámozzuk, félbevágjuk, a magházat kivágjuk, és a gyümölcsöt vékony (kb. 5 mm-es) karikákra vágjuk.

5. A calvadossal meglocsoljuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük.

6. Az almakarikákat egyesével a tésztába forgatjuk, és a felforrósított olajban megsütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és a porcukorral megszórva tálaljuk.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Almafánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1563 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Almafánk
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
twitter