Szalonnás palacsinta

| Szalonnás palacsinta receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás palacsinta
Eszközök: pástétomsütő, tűzhely
Eljárások: pirítás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna
4 db palacsinta

Elkészítés:

1. Elkészítjük palacsintatészta masszáját.

2. Három szelet szalonnát serpenyőben barnára pirítunk, és annyi palacsintatésztát öntünk rá, hogy a serpenyő alját és a szalonnát is befedje.

3. A palacsintát mindkét oldalán aranybarnára sütjük.

4. Ugyanezen a módon a maradékot is kisütjük, és azonnal, forrón tálaljuk.

A hollandok körében az összes - édes és sós-fűszeres - palacsinta közül a legkedveltebb a ropogós, illatos, szalonnás.

Palacsinta - alaprecept

Palacsinta - alaprecept
5 dl tej
10 dkg liszt
2 evőkanál napraforgóolaj
3 db felvert tojássárgája
1 csipet

1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet.

2. Egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és 2 evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk.

3. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.

Szalonnás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Szalonnás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
google+