Szalonnás palacsinta
Tésztaételek | Szalonnás palacsinta receptek
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 30 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Elkészítjük palacsintatészta masszáját.
2. Három szelet szalonnát serpenyőben barnára pirítunk, és annyi palacsintatésztát öntünk rá, hogy a serpenyő alját és a szalonnát is befedje.
3. A palacsintát mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
4. Ugyanezen a módon a maradékot is kisütjük, és azonnal, forrón tálaljuk.
A hollandok körében az összes - édes és sós-fűszeres - palacsinta közül a legkedveltebb a ropogós, illatos, szalonnás.
Palacsinta - alaprecept
1. Egy tálban simára keverjük a lisztet, a sót, a tojásokat és a tejet.
2. Egy palacsintasütőt kissé megolajozunk, az olajat felforrósítjuk, és 2 evőkanálnyi tésztát az olajon szétterítünk.
3. A palacsinta mindkét oldalát kb. 3 perc alatt világos aranyszínűre sütjük.