Vajaspogácsa

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vajaspogácsa
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg vaj
1 csipet kristálycukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 evőkanál tejföl
2 db tojás
22 dkg liszt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat. A tejbe teszünk egy csipet cukrot, és hozzátesszük az élesztőt.

2. Ha megkelt, beleöntjük a vajas lisztbe, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az evőkanálnyi tejfölt, egy kevéske sót, és jól összedolgozzuk. (Ha nagyon száraz, és nem tudjuk összegyúrni, tegyünk bele még egy kis tejet, ha nagyon laza, akkor egy kis lisztet.)

3. Körülbelül 2 cm vastagra kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőlapra tesszük, a tetejét megkenjük a tojásfehérjével, és közepesen meleg sütőben kisütjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Vajaspogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1657 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Vajaspogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
google+