Rakott tök

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rakott tök
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg rizs
1 db 100 dkg-os tök
1 db tojás
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 csomó kapor
10 dkg sajt
2 dkg vaj
vagy
2 dkg olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, a magházát kikaparjuk, tökgyalun legyaluljuk. Besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk.

2. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre sütjük. Közben megpároljuk a rizst. Ha a hús is és a rizs is kész, jól összekeverjük.

3. Egy tepsit kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, elterítjük a jól kinyomkodott tök felét, meghintjük frissen vágott kaporral. Egyenletesen szétkenjük rajta a rizses húst, és rátesszük a kinyomkodott tök másik felét. Megszórjuk a maradék kaporral.

4. A tejfölt, a tojást és a lisztet kevés vízzel simára keverjük, és ráöntjük a tökre. Megrázzuk a tálat, hogy jusson az aljára is a keverékből. Ráreszeljük a sajtot, és meleg sütőben pirosra sütjük. Felkockázva, melegen tálaljuk. (Hidegen pogácsaszaggatóval kiszúrva nagyon jó előétel, állófogadáson meglepetés csemege is lehet.)

Rakott tök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 18210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
Rakott tök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Évszakok szakácskönyve
Évszakok szakácskönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Mi a titkuk a jó szakácsoknak? Titkos receptgyűjtemény vagy eltitkolt technológiák? Nem! Csak egyszerűen szeretnek főzni. Fitos Gyula szakácskönyvéből kiderül, hogy a legegyszerűbb, legismertebb ételeket is megfőzhetjük egy kicsit... bővebben...
szótár