Zöldhagymás krumpli

Zöldhagymás burgonya

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldhagymás krumpli
Eszközök: kés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál zöldjével zöldhagyma
100 dkg burgonya
2 evőkanál olaj
vagy
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint chilipehely
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A meghámozott (az újkrumplit elég csak alaposan megmosni vagy dörzsiszivaccsal átdörzsölni) és felkockázott krumplit kevergessük 1-2 percig az olajon, sózzuk, majd pici vizet öntve alá (az újkrumpli alól el is maradhat, mert elég magas a nedvességtartalma) fedő alatt pároljuk puhára.

2. Adjuk hozzá az apróra vágott zöldhagyma zöldjét (a fehér részt máshoz felhasználhatjuk), borsozzuk és chilipehellyel megszórva tálaljuk.

Akár főfogás is lehet némi zöldsalátával...

Újkrumpliból finomabb, de elkészíthető öreg krumpliból is.
Zöldhagymás krumpli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 881 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldhagymás krumpli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
szólj hozzá, értékelj