Narancsos párolt káposzta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos párolt káposzta
Eszközök: kés, lábas, tűzhely, vágódeszka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db hámozott, kockára vágott narancs
1 kisebb fej gyalult lilakáposzta
3 evőkanál narancslekvár
2 teáskanál egész köménymag
2 evőkanál olaj
2 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
3 evőkanál narancslé
vagy
3 evőkanál gránátalmaszirup

Elkészítés:

1. Az olajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a köménymagot és pirítsuk addig, amíg pattogni kezd.

2. Tegyük rá a káposztát (én nem szoktam lesózni előtte), sózzuk, locsoljuk meg a gránátalmasziruppal.

3. Öntsünk alá 1 dl vizet (amit szükség szerint pótoljunk menet közben).

4. A félig megpárolt káposztába keverjük bele a narancslekvárt és pároljuk készre. Ekkor adjuk hozzá a narancskockákat, de azzal már ne főzzük.

Talán nem a narancs az, ami elsőként eszünkbe jut, ha a párolt lilakáposztát akarjuk egy kicsit feldobni, pedig remekül illenek egymáshoz.
Narancsos párolt káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3963 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Narancsos párolt káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
szólj hozzá, értékelj