Babropogós kijevi módra

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babropogós kijevi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
65 dkg vörös, főtt vesebab
2 dkg vaj
½ csokor petrezselyem
1 kisebb szál póréhagyma
15 dkg szárzeller
1 db tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A fűszervajhoz:
½ csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A fűszervajhoz fakanállal kikeverjük a vajat a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval. Műanyag fóliára halmozzuk (1. kép), összecsomagoljuk, hengerré formázzuk. 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

2. A főtt vörös vesebabot burgonyanyomóval összetörjük, majd belekeverjük a zsemlemorzsa felét.

3. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a felszeletelt szárzellert.

4. Hozzáadjuk a babot. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Kihűtjük.

5. A babos masszából 4 nagy pogácsát formázunk, majd oválisra ellapítjuk.

6. A babpogácsák közepébe kanalazunk 1-1 teáskanál fűszervajat, majd beburkoljuk a babmasszával (2. kép).

7. A babpogácsákat először felvert tojásba, majd a maradék zsemlemorzsába forgatjuk (3. kép).

8. Serpenyőben olajat forrósítunk és a babpogácsákat 8-10 perc alatt ropogós barnára sütjük.

Babropogós kijevi módra Babropogós kijevi módra Babropogós kijevi módra
Babropogós kijevi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1400 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Babropogós kijevi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
cikkek