Babropogós kijevi módra



Elkészítés:
1. A fűszervajhoz fakanállal kikeverjük a vajat a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval. Műanyag fóliára halmozzuk (1. kép), összecsomagoljuk, hengerré formázzuk. 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
2. A főtt vörös vesebabot burgonyanyomóval összetörjük, majd belekeverjük a zsemlemorzsa felét.
3. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát és a felszeletelt szárzellert.
4. Hozzáadjuk a babot. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Kihűtjük.
5. A babos masszából 4 nagy pogácsát formázunk, majd oválisra ellapítjuk.
6. A babpogácsák közepébe kanalazunk 1-1 teáskanál fűszervajat, majd beburkoljuk a babmasszával (2. kép).
7. A babpogácsákat először felvert tojásba, majd a maradék zsemlemorzsába forgatjuk (3. kép).
8. Serpenyőben olajat forrósítunk és a babpogácsákat 8-10 perc alatt ropogós barnára sütjük.
![]() |
![]() |
![]() |