Füstölt lazacos rolád



Elkészítés:
1. Készítsük el a korianderdresszinget: a hozzávalókat mixerbe tesszük, pépesítjük. Félretesszük.
2. Készítsük elő a lazacbatyukat: a fésűkagyló kemény hártyáját egy kissé törjük fel, sózzuk, borsozzuk. Tegyük gőzölőedénybe, és 5-6 percig főzzük, vagy amíg a hús kifehéredik. Variációs lehetőség: a kagylót tűzálló edénybe rakjuk, és vízfürdő felett minden oldalát úgy 3 percig pároljuk. Ha kész, lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk.
3. Az avokádót, a fokhagymát, az újhagymát, az összevágott chilipaprikát, az olajat, a zöldcitromlevet- és héjat tálba tesszük. Az avokádót villával összenyomkodjuk, s valamennyi hozzávalóval összekeverjük.
4. A lazacszeleteket a munkalapra fektetjük. A nagyobb kagylóból egyet (a kisebből kettőt) a lazacra teszünk, és a tetejére kanalazzuk az avokádós masszát. A lazacot feltekerjük.
5. A roládokat tányérra helyezzük, lime-gerezdekkel díszítjük, megspricceljük lime-lével. A korianderdresszinggel leöntjük, rukkolával díszítjük, végül megszórjuk frissen őrölt borssal.