Mézes-citromos olajbogyó

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mézes-citromos olajbogyó
Adag: 1 adag (0.75 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kimagozott, zöld olajbogyó
3 szelet citrom
1 evőkanál méz
4 evőkanál citromlé
2 evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
3 szelet zöldcitrom
2 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 kiskanál magos mustár
1 evőkanál narancslé
1 db zöldcitrom héja
1 db narancs héja
1 db citrom héja
1 evőkanál apróra vágott, friss oregánó
vagy
¼ kiskanál szárított oregánó

Elkészítés:

1. Összekeverjük a citrom, a zöldcitrom és narancs héját a gyümölcsök levével, a mézzel a magos mustárral, az olívaolajjal, a fokhagymával, az oregánóval és citrom- illetve zöldcitrom szeletekkel.

2. Hozzáadjuk a lecsepegtetett zöld olajbogyót és az apróra vágott friss petrezselymet.

3. Széles nyakú, 7,5 dl-es, sterilizált üvegbe tesszük.

4. Lezárjuk, és legalább 1 hétig pácoljuk a hűtőben. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
Mézes-citromos olajbogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1664 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mézes-citromos olajbogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
pinterest