Csigakoszorú

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csigakoszorú
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál citromlé
10 dkg porcukor
½ teáskanál
1 db elhabart tojás
1 és ¼ dl langyos víz
2 dkg darabolt vaj
24 dkg finomliszt
A töltelékhez:
2 és fél dkg kandírozott narancshéj
2 és fél dkg kandírozott citromhéj
2 dkg apróra vágott kandírozott gyömbér
2 dkg apróra vágott mogyoró
5 dkg barna cukor
5 dkg puha vaj
1 evőkanál brandy
vagy
1 evőkanál rum

Elkészítés:

1. Egy sütőlemezt kivajazunk. A lisztet, a sót és az élesztőt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, a tejet és a tojást. Mindezt jól összedolgozzuk, hogy sima tésztát kapjunk.

2. A tésztát kivajazott tálban, lefedve, kb. 40 percig kelesztjük. Még egyszer átdagasztjuk és 30 x 24 cm-es téglalappá nyújtjuk (1. kép).

3. A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mogyorót, a gyömbért, a cukrozott citrom- és narancshéjat, valamint a rumot. Ezzel megkenjük a tésztát, a széleken 2,5 cm-t szabadon hagyva (2. kép).

4. A tésztát az egyik hosszú oldala felől felsodorjuk és 5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket úgy helyezzük a sütőlemezre, hogy pontosan egymáshoz érjenek (3. kép). Betakarva még egyszer 30 percig kelesztjük.

5. A tésztát 190 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig aranybarnára sütjük.

5. A porcukrot és a citromlét összekeverjük és a kész, kissé kihűlt koszorú tetejére spricceljük.

Csigakoszorú Csigakoszorú Csigakoszorú
Csigakoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1768 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Csigakoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
most van szezonja