Narancsos-banános kenyér



Elkészítés:
1. Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20-25 cm-es, hosszúkás, mély sütőformát.
2. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk. Hozzákeverjük a cukrot, a szétnyomott banánt, a cukrozott citrom- és narancshéjat, a diót, a mogyorót és az áfonyát (1. kép).
3. A narancslét, a tojást és az olajat összevegyítjük, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük (2. kép). Az egészet jól összedolgozzuk (3. kép) és sima tésztává gyúrjuk. A kész tésztát belehelyezzük az előkészített formába.
4. A tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Ha a közepébe szúrt fémtű tiszta marad, akkor jól átsült.
5. A kész kenyeret a sütőből kivéve rácsra tesszük.
6. A porcukrot vízzel összekeverjük, és megkenjük vele a kenyeret. A mázra rászórjuk a reszelt narancshéjat. Tálalás előtt hagyjuk megszáradni.
![]() |
![]() |
![]() |