Chilis kalmár üvegtészta-salátával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg tisztított kalmár
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál chilis fokhagymamártás
2 szál karikára vágott újhagyma
2 teáskanál finomra aprított, friss gyömbér
1 evőkanál kínai fekete ecet
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál rizsbor
1 evőkanál szárított garnéla
A salátához:
¼ teáskanál chilipehely
6 dkg búzaliszt
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 teáskanál frissen őrölt fehér bors
2 teáskanál tengeri só
1 evőkanál szecsuáni bors
2 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
1 kisebb kimagozott, hasábokra vágott libanoni uborka
1 és ¼ dl citromlé
25 dkg üvegtészta
A sütéshez:
igény szerint földimogyoró-olaj

Elkészítés:

1. A szárított garnélát egy kis hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 10 percig ázni hagyjuk. Lecsepegtetjük és finomra aprítjuk, majd visszatesszük a tálba, felöntjük a rizsborral, és további felhasználásig ázni hagyjuk.

2. Elkészítjük az öntetet. A szójaszószt, fekete ecetet, gyömbért, újhagymát, chilis fokhagymamártást és a szezámolajat egy kis tálba tesszük, jól összekeverjük, majd további felhasználásig félretesszük.

3. Felhasítjuk az üreges kalmárt, megmossuk, és törlőpapírral jól leitatjuk. Puha belső húsát felfelé fordítva, rombuszformára beirdaljuk, vigyázva, nehogy egészen átvágjuk a húst, majd 2,5 cm széles és 4 cm hosszú lapokra vágjuk. Lapos, nem fémből készült tálba tesszük, és ráöntjük a citromlevet. Folpack fóliával letakarjuk, és 15 percig pácoljuk a hűtőben.

4. Közben az üvegtésztát egy hőálló tálba tesszük, leforrázzuk, és 3-4 percig ázni hagyjuk, amíg a tészta megpuhul. Lecsepegtetjük, és hideg csapvízben leöblítjük. Újból lecsepegtetjük, és tálalótálba tesszük. Hozzáadjuk az uborkát, a szójacsírát és az összevágott koriandert.

5. A pörkölt szecsuáni borsot, tengeri sót, fehér és fekete borsot a chilipehellyel együtt mozsárba vagy fűszerdarálóba tesszük, és finom porrá őröljük. A sima- és a rizsliszttel együtt egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. A kalmárt lecsepegtetjük, és törlőpapírral szárazra töröljük.

6. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, 180 °C-ra felhevítjük, vagy megvárjuk, ameddig az olajba dobott kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne. A kalmárdarabokat tojásfehérjébe mártjuk, majd fűszeres lisztbe forgatjuk. Az öt-hat darabos adagokat kb. 1 percig sütjük, amíg világosbarnára pirul és átsül - ne tegyünk egyszerre sokat bele. Összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük, és kevés sót hintünk rá - a só segít felszívni a felesleges olajat.

7. Tálalás előtt az öntetet és a garnélás keveréket a tésztás tálba tesszük, és óvatosan összekeverjük. A sóval-borssal ízesített kalamáriszeleteket a tetejére tesszük, korianderzölddel díszítjük és azonnal tálaljuk.

Chilis kalmár üvegtészta-salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1291 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Chilis kalmár üvegtészta-salátával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
bevásárlólista