Koreai burgonyapogácsa

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Koreai burgonyapogácsa
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
2 evőkanál kukoricaliszt
2 db kissé felvert tojás
5 szál csíkokra vágott újhagyma
igény szerint földimogyoró-olaj
A mártáshoz:
¼ teáskanál chilipehely
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál pirított szezámmag
1 evőkanál mirin
másfél evőkanál japán szójaszósz
1 kisebb gerezd fokhagyma
2 szál finomra vágott újhagyma
kevés szezámolaj

Elkészítés:

1. Elkészítjük a mártást. Az összes hozzávalót összekeverjük egy kis tálban.

2. A burgonyát meghámozzuk és egy nagy, szintén nem fémből készült tálban durvára reszeljük. Annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje - nehogy elszíneződjön - majd 10 percre félretesszük. Lecsepegtetjük, és kézzel kinyomkodjuk belőle a felesleges folyadékot. A csíkokra vágott újhagymával együtt egy tiszta tálba tesszük, és jól összekeverjük. Egy másik kis tálban a tojásokat a kukoricaliszttel elkeverjük, majd borssal ízesítjük. Ráöntjük a burgonyás keverékre, és az egészet jól összeforgatjuk.

3. A wokot egyharmadáig megtöltjük olajjal, 180 °C-ra felhevítjük, vagy megvárjuk, ameddig egy kenyérkocka 15 másodperc alatt megpirul benne. Egy maroknyi keverékből két tenyerünk között 5 cm átmérőjű lapos pogácsákat formálunk. Alkalmanként óvatosan 4 burgonyapogácsát az olajba csúsztatunk, de használhatunk hozzá szedőkanalat is, és kb. 5 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük, közben félidőben megfordítjuk. Kivesszük, és összegyűrt törlőpapíron lecsepegtetjük. Azonnal tálaljuk, és a mártogatót kínáljuk hozzá.

Nem barnul meg a reszelt burgonya, ha egy kanál aludttejet keverünk bele.
Koreai burgonyapogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 621 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Koreai burgonyapogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
pinterest